Snöspöket

Glasögonklubben är tillbaka! De tre bästa kompisarna Li, Gennet och Meryam råkar ut för nya äventyr när de är i fjällen och ska lära sig åka skidor under sportlovet.

Av: Wahldén, Christina
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2007
Låna
Det är inte bara de tre som har åkt till Blåfjället, utan alla är med: klasskompisarna, föräldrarna, fröken, även brorsorna. Endast husdjuren stannar hemma, men Gloria, som äger kaffevagnen på torget har lovat att ta hand om dem.
 
Att åka längdskidor är nog så svårt som att åka utför, det upptäcker Ferhad ganska snart. Det är inte det enda som händer denna vecka. Brorsorna blir kära i Pella Puder, som inte bara är skotermagiker utan även snowboardmagiker. De gör en utflykt med korvgrillning och sen blir det bastubad.
 
Vädret är inte så bra alla dagar. Det blåser upp till snöstorm och plötsligt är fröken Laila försvunnen. Alla vuxna börjar leta efter fröken, men barnen måste stanna hemma. Det är för farligt för dem. Glasögonklubben har inte ro att sitta hemma utan att kunna hjälpa till. De ger sig ut i snöovädret uppe på fjället fast det har varnats för laviner…
 
En rolig bok, med högt tempo och massor med äventyr.

Gul snö

Av: Unenge, Johan Tipsat av: Annika Edlund

Det är svårt att träna snowboard-åkning när det inte finns någon snö. David och Jocke får hjälp av klasskompisen Noa.