Snögloben

Snön faller tätt över slottet Wytham Hall utanför Oxford där ett bröllop slutar i blodig tragedi.

Av: Hellberg, Amanda
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2013
Låna

Inspektör Steve King har övertalat Maja Grå att börja arbeta hos polisen. Där ska hon använda sina förmågor i brottsutredningarna vid SCAS, en avdelning som utreder svåra fall. Maja tränar för sin nya tjänst hos polisen när det plötsligt blir skarpt läge.

Ouppklarade seriemord

I fullt snöoväder kallas polisen till ett slott där ett överdådigt vinterbröllop har slutat i blodig tragedi. Framkomligheten är begränsad och slottet i det närmaste isolerat.

Maja Grå känner direkt att det vilar något olycksbådande över Wytham Hall. Hennes förmåga att se spår och tecken från de döda gör sig påmind i känslor och aningar. Den mördade har blivit lemlästad på samma sätt som offren i en rad ouppklarade pojkmord från början av 1990-talet.

På hemmaplan har Maja och hennes sambo Jack Winter glidit ifrån varandra. Jack slåss med rehabiliteringen efter en svår misshandel och har dessutom grävt ner sig i sorgen efter sin bror Jonathan som dog när Jack var barn.

Snögloben är den fjärde boken med Maja Grå som huvudperson. En gotisk spökdeckare, perfekt att försvinna in i ett par timmar.

Tistelblomman

Av: Hellberg, Amanda Tipsat av: Anna Sahlén

Spännande och spöklik berättelse om ett par som flyttar in i ett gammalt skotskt hus med otäckt rykte.

"Jag älskar när det finns svärta"

Skrivet av: Anna Sahlén

Hennes huvudperson Maja Grå har lånat hennes CV ibland, men annars är de inte särskilt lika säger Amanda Hellberg i en mejlintervju.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 14 september 2013