Smaker från Saltå kvarn

Saltå kvarns kokbok är fylld med recept på allt från varmrätter till kaffebröd. Allt med kravodlade och dynamiskt odlade produkter.

Saltå kvarns historia och filosofi inleder boken. Filosofin går i korthet ut på att mat ska vara god och hälsobringande för att vi ska utvecklas fullt ut som människor. Det låter enkelt och förnuftigt. Men att själv se till att laga denna mat som baseras på kravodlade och dynamiskt odlade produkter är kanske inte så enkelt alla gånger. Nåväl, denna bok kommer att råda bot på detta. 

För det första finns fantastiska brödrecept på både kaffebröd och matbröd. Här får man bland annat lära sig baka surdegsbröd som verkligen är inne just nu och har man en gång smakat på ett sådant bröd blir man fast, jag lovar. Bilderna i boken gör dessutom inte saken sämre.

Vi får också lära oss mycket om bönor, nötter, frön och dessutom hur man på bästa sätt kan använda dem i maträtter. Tro nu inte att det bara handlar om vegetarisk mat för här finns både fisk och skaldjur och kycklingrätter. Laga och njut!

Boken har utsetts till årets bästa bok i kategorin hälsa av måltidsakademin
Motivering: En härlig bok med goda och utvecklande recept som lär oss hur vi ska hantera bönor, frön, gryn och korn för att av det nyttigaste också göra det godaste.

Läs mer om Saltå kvarn

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Agneta Öberg den 4 juni 2009