Småkrypsboll

Mot sin vilja ska Omko spela fotbollsmatch. Då upptäcker han att fotbollsskorna är bra att ha. För att rädda småkryp.

Omko gillar inte fotboll men ska spela ändå. Kanske är det för att storasyster Amina gillar det. Omko tycker att bollarna gör ont och dessutom är högra fotbollsskon för stor.

Dags för match

Mamma peppar och hjälper, hon skjutsar på cykeln till fotbollen och matchen. Tränaren klagar lite, att Omko är sen igen, men mamma förklarar.

Idag är det de röda mot de gula och domaren blåser i pipan. Omkos strumpor korvar sig. För femtioelfte gången böjer han sig ned för att dra upp strumpan och då märker han att det ligger något där i gräset.

Det är en snigel. Den måste räddas. Sedan hittar han en humla och då ryms inte skyddslingarna i handen längre. Han vet inte hur han ska göra för att rädda dem från att bli mos. Tills han kommer att tänka på skorna. Dem kan han ta av sig, där finns det plats.

Fint bilderbokssamarbete

Tove Pierrou har skrivit och Joanna Hellgren har illustrerat den här helt ljuvliga och inkännande bilderboken. Alla barn gillar inte fotboll. Men skorna kan ändå vara bra att ha. Till annat. Ett fint bilderbokssamarbete och jag hoppas på fler bilderbokspärlor från dessa två.

Jag tycker inte om vatten

Av: Lindström, Eva Tipsat av: Annika Edlund

Bilderbokskonst är vad det är. Eva Lindström har skrivit om Alf, en vanlig kille som vågar vara tvärtemot, som erkänner att han inte gillar vad alla andra tycks gilla. Vatten!

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 27 september 2015