Små katastrofer

Liz och Jess är nära vänner, men när Jess kommer till akuten med sin skadade bebis, tvingas barnläkaren Liz anmäla sin bästis. Spännande skildrat omväxlande från Jess och Liz perspektiv.

Jag fullkomligt älskade Sarah Vaughans förra bok Efter skandalen. När den här boken kom blev jag väldigt förväntansfull och sugen - och jag blev inte besviken.

Flera berättarperspektiv

Historien skildras utifrån flera personers perspektiv, precis som i Efter skandalen. Här handlar det om Liz, som är barnläkare på akuten. Här finns också Jess, som blev bästis med Liz när de hamnade i samma mamma-grupp med sina första barn.

Det börjar med att Jess kommer in på akuten med sin 10-månaders baby som fått en skallskada. Hos Liz börjar alla varningsklockor ringa, och hon tvingas koppla in polis och socialtjänst eftersom Jess förklaring till skadan inte går ihop med hur det ser ut.

Spännande om vänskap och moderskap

Sedan får vi följa utredningen omväxlande genom Jess och Liz ögon. Deras känslor och rädslor. Det är så himla bra.

Dels är det väldigt spännande med själva utredningen, dels är det intressant med beskrivningen av deras tidigare vänskap och hur de glidit ifrån varandra. Det är också tankeväckande att läsa om hur Jess har det hemma med tre små barn, varav två är ganska krävande.

Små katastrofer är en nära och varm berättelse om vänskap, moderskap och relationer och vad som kan hända när något av det går fel. En väldigt, väldigt bra bok.

Läs också

  1. Efter skandalen

    Av: Vaughan, Sarah Tipsat av: Helen Forsberg

    En högt uppsatt politiker blir anklagad för våldtäkt i denna thriller. Med olika berättarperspektiv skapas stor spänning.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 24 september 2021