Sly

En kvinna hittas mördad under älgjakten och då vaknar journalisten i Vera Bergström på nytt. En hyllning till Jämtland och en välskriven, spännande kriminalroman.

Sly

Av: Strömberg, Sara
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2021
Låna

Det är höst i Åre och älgjakten och mörkret närmar sig. Då hittas en kvinna mördad vid ett jakttorn i skogen på Åreskutans baksida.

Den tidigare lokalreportern Vera Bergström, numera motvillig lärarassistent, blir ombedd av lokaltidningen att skriva om samhällets reaktioner på mordet. Tveksamt går hon med på att skriva om den mördade kvinnan Isabella och det tar inte långt tid innan hennes journalistiska instinkter vaknar. Vem var Isabella och vem ville se henne död?

Mord och skog

Sly är lika mycket kriminalroman som en hyllning till Jämtland och människorna som bor där. Vi får träffa de eldsjälar som håller landsbygden levande och de som valt att stanna kvar, trots nedläggningar och avstånd. För den här romanen handlar inte bara om jakten på en mördare, den är också ett lovtal till livet utanför städerna och den isolering som det kan innebära. Om du är trött på riksmedias storstadsfokus kan du hitta en vän i Vera Bergström och hennes vassa iakttagelser.

Detta är Sara Strömbergs romandebut och den är väldigt välskriven och spännande. Det är nästan som att jag känner oktoberdimman stryka mig över ansiktet när hon beskriver skogarna och kalhyggena. Jag slukar de sista 50 sidorna och ser mycket fram emot kommande böcker.

Fler tips

  1. Offermakaren

    Av: Sten, Viveca Tipsat av: Helen Forsberg

    Första delen i Viveca Stens nya deckarserie som utspelar sig i Åre är känslosam och spännande även om den inte är hennes bästa.

  2. Rävlystnad

    Av: Vidarsdotter, Solveig Tipsat av: Helen Forsberg

    Härliga miljöer och trevliga karaktärer i en spännande men annorlunda deckare som utspelar sig i den jämtländska glesbygden.