Släktet

Ett flygplan landar i New York och det visar sig att ingen har överlevt resan. Släktet är en skräckroman om en gammal ondska som väcks på nytt, i ett bekant format.

Av: Toro, Guillermo del
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2009
Låna

Släktet är en av de bästa skräckromaner jag har läst på länge. I mångt och mycket är denna första del en tolkning av Bram Stokers Dracula. Det är både en modern version av denna klassiker och en möjlighet för författarna själva att utveckla vampyrmyten i senare böcker.

Ett flygplan med oväntade passagerare

Istället för skeppet Demeters ankomst till Witby i England, är det ett flygplan som landar i New York. En specialstyrka, som förväntar sig ett virusutbrott, sänds in och möts av döda passagerare. Fyra av dessa döda passagerare är däremot inte så stillasittande, utan bryter sig ut och lever rövare i staden.

Bokens "Van Helsing", Abraham Setrakian, är en jude som i ett koncentrationsläger har kommit i kontakt med dom mörka krafterna. Både karaktärer och beskrivningarna av den åldrade ondskan som väcks, gör att den här boken faktiskt särskiljer sig både i modern skräcklitteratur och bland skräck som har inslag av tempo och action.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Tommy Bildström den 9 maj 2017