Skuggornas hus

Höstlovet verkar bli riktigt trist. Inga kompisar är hemma och inte blir det någon resa för Sakarias. Men veckan hos farmor och farfar blir istället mer dramatisk och spännande än han kunnat föreställa sig.

Sakarias är grymt besviken på sin pappa. Han måste jobba hela höstlovet och kan inte resa iväg med Sakarias. Inga kompisar är hemma och det finns absolut ingenting att göra. Så Sakarias drar till farmor och farfar, för hos mamma är det fullt med ungar och ingen ro.

Mörkt och ensamt

Farmor och farfar är inte hemma. Trapphuset är mörkt och skumt, den trånga hissen gnisslar och liknar något från en skräckfilm. Sakarias traskar uppför trapporna, sätter sig för att vänta och tar upp mobilen. Skumt, den är urladdad trots att han nyss laddat den. Sakarias känner sig rätt deppig. Ingen resa, inga kompisar, inget att göra och ingen mobil.

Plötstligt hörs ett klirrande ljud och han ser någon bland skuggorna vid hissgallret. Gestalten försvinner, ljuset tänds och in kommer farmor och farfar. Med ens känns allt dumt.

Självklart får Sakarias bo hos farmor och farfar. Kanske inte världens roligaste höstlov men bra mycket bättre än en stressad pappa eller en mamma med huset fullt av ungar.

En kurs på museet

Farmor tipsar om en teckningskurs på museet där hon jobbar. Sakarias tänker att det nog bara kommer tjejer men visst kan han vara med. Han har ju ändå inget roligare för sig.

Så börjar det på allvar, med skuggorna, figurer som dyker upp på pappret, hästar, ljud, kyla och vänskpen med Salma förstås. Det blir en mer händelserik och läskig vecka än Sakarias någonsin kunnat drömma om.

Övernaturligt spännande, romantiskt och faktiskt nästan helt verklighetstroget. Mysrys när det är som bäst. Riktigt härlig läsning!

Läs också

  1. Teslas vind

    Av: Shusterman, Neal Tipsat av: Annika Edlund

    När Nick säljer gamla skrotprylar på loppis får han besök av några märkliga män. Prylarna är tydligen inte alls skrot utan fantastiska uppfinningar. Läs första boken i den superspännande, magiska Accelerati-trilogin.

  2. Sju förtrollade kvällar

    Av: Sandén, Mårten Tipsat av: Sara Johansson

    Biljetter till en stängd biograf. Vad ska Buster med dem till? Den gamla gatsoparen ger dem till honom, och sedan börjar äventyret.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 10 januari 2019