Skuggor på vattnet och elva andra berättelser

En av mina favoritförfattare när det gäller deckare har nu gett ut en novellsamling.

 I fyra av dom tolv novellerna möter vi Alan Banks, den välkände överkommissarien från Peter Robinsons tidigare deckare. De novellerna tycker jag är de bästa i boken.

Kanske är det en bok som passar för en kort stund i hängmattan. Du kan läsa en av novellerna och sen lägga undan boken och göra nåt annat, ta upp den en annan dag och läsa ytterligare en novell. Jag brukar annars fastna i Peter Robinsons böcker och inte kunna lägga ifrån mig dom innan jag läst ut dem.

Jag kan inte se någon röd tråd som knyter samman de olika novellerna, de spretar åt lite olika håll. De är också skrivna under en sexårsperiod, mellan 2003 och 2009.

Jag har läst alla Peter Robinsons böcker och har uppskattat alla, den här boken ger jag dock bara tre stjärnor av fem. Vill du läsa en klassisk deckare av Peter Robinson, välj någon av hans tidigare böcker.

En ovanligt torr sommar

Av: Robinson, Peter Tipsat av: Astrid Jonsson

För fyrtio år sedan lades den engelska byn Hobb's End under vatten. En ovanligt torr sommar leder emellertid till att de bräckliga huskropparna träder i dagen - och med dem ett kvinnoskelett.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Birgit Lindgren den 8 juli 2011