Skrivtävling för unga

Bokförlaget Bookmark ordnar en skrivtävling för ungdomar mellan 16 och 19 år. Vinnaren får 10 000 kronor och blir VIP-gäst på Bokmässan i Göteborg i höst.

Du som är i gymnasieåldern kan vara med i bokförlaget Bookmarks skrivtävling. De ordnar den för att fira sitt 10-årsjubileum och som ett sätt att peppa ungdomar att berätta en historia. Vinnaren får 10 000 kronor och dessutom följa med till Bokmässan i Göteborg i september.

Tävlingen enligt förlagets hemsida

"Har du författardrömmar och känner att just din röst och berättelse saknas därute? Brinner du för att skriva men har inte fått chansen att prova dina vingar och utveckla din talang? Eller kanske testar du dig fram med språket och orden?

För att vara med och tävla, skicka in en novell, en längre dikt eller en påbörjad roman till bookmark@bookmarkforlag.se senast den 1 augusti 2022. Bidraget får vara max 15 000 tecken inklusive blanksteg. Märk ditt mejl med ”Skrivtävling” och berätta gärna lite kort om dig själv och din text. Lycka till!"

Jury med författare och poet

Juryn som ska utse vinnaren består av Sara Nazari (spoken word-poet), Agri Ismaïl (författare och litteraturkritiker), Pascal Engman (författare) och Ebba Barrett Bandh (litteräfr chef på Bookmark).

Läs mer om tävlingen på förlagets hemsida.

Puffbild: Daisy Daisy, Bigstock

Inspiration

  1. Eget skrivande

    Har du ett brinnande intresse för att uttrycka dig i ord? Här kan du som är ung hitta inspiration till kreativt skrivande i olika former.

  2. För unga

    Biblioteken har böcker, ljudböcker, filmer och spel för dig som är tonåring. I olika format och på många språk. Arrangemang och utställningar hittar du också här.

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Åsa Zetterström den 10 juni 2022