Skol- och förskolevisningar i Väven

Välkommen till Väven med dina förskolebarn eller elever!

Bilden visar två tjejer som läser.
Foto: Anna Östman, Minabibliotek.se
Väven tillhör alla, låt barnen i din grupp komma hit och upptäcka denna skattkista. Vi erbjuder olika typer av visningar av stadsbiblioteket för förskolan och grundskolan. Visningstyperna beskrivs nedan. 

Vi tar endast emot en förskolegrupp eller klass per tillfälle, så att det blir en bra visning för barnen. Stora klasser eller grupper ser vi gärna att ni delar upp på flera tillfällen.

Biblioteksvisning med rundvandring

Vi ser oss omkring i huset. Vad finns att göra i Väven? Var finns böcker och andra medier för olika åldrar och intressen? Var finns de mysigaste platserna? Vi anpassar visningen till elevernas ålder. Vi möter klassen innanför entrén mot Storgatan på plan 3, mitt emot MVG-Gallerian. Visningen tar ungefär en timme. 

Biblioteksvisning med boktips

Var finns böcker och andra medier för olika åldrar och intressen? Var finns de mysigaste platserna i biblioteket? Besöket inleds med boktips, 3-4 titlar anpassade till elevernas ålder. Vi möter klassen innanför entrén mot Storgatan på plan 3, mitt emot MVG-Gallerian. Visningen tar ungefär en timme.

Har du frågor eller vill boka en visning?

Kontakta katarina.markstrom@umea.se

Anpassade visningar

Har ni elever med en funktionsnedsättning och önskar en anpassad visning? Kontakta i så fall anna.crone@umea.se