Skogslycka

Med boken Skogslycka vill journalisten och naturfotografen Rolf Segerstedt inspirera läsarna att själva ge sig ut i naturen.

Av: Segerstedt, Rolf
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2020
Låna

Förutom vackra djur- och naturbilder med personliga texter bjuder boken också på konkreta tips på vad den ovana skogsbesökaren bör tänka på under skogspromenaden. Begrepp som "skogsbad" och "rewilding" förklaras också i bokens avslutande del.

Råd för att få se djur

Ett av råden som ges för att chansen att se vilda djur ska öka är att ”sluta prassla och stinka”. Prassliga utekläder i grälla färger, tvättade med parfymerade tvättmedel, är inte att rekommendera för den som vill smälta in i skogen. Kamouflagekläder eller kläder i dova färger ökar chansen till spännande djurmöten i skogen.

En fin och inspirerande bok med vackra bilder som lockar läsaren att finna sin egen skogslycka. Den som inte vill möta vilda djur i skogen kan med fördel nöja sig med att bläddra i boken eller fortsätta med att använda prasslande kläder i grälla färger under skogspromenaden!

Våra texter

 1. Möt författaren till boken Skogslycka

  Artikel Skrivet av: Åza Sjöstam

  Rolf Segerstedt är journalist och naturfotograf med stort intresse för skogen. 2018 gav han ut reportage- och debattboken "Varningsrop över hyggeslandet" och 2021 kom boken "Skogslycka", där han skildrar egna upplevelser i skogen och ger tips till den som vill söka sig dit.

 2. Se skogen

  Artikel Skrivet av: Robert Jansson

  Har du svårt att se videörten för alla träd? Passa då på att lära dig mer om naturen – ta med dig en bok om skogen på din skogspromenad.

 3. Nyfiken på geologi

  Tips Av: Rapp, Anders Tipsat av: Anna Hultgren

  Blir det "svemester" i år igen? För många av oss kanske det blir så och då kan den här boken vara intressant att kika i om du som jag är lite av en naturnörd.

 4. Tips på dagsutflykter

  Artikel Skrivet av: Maria Nordenback

  I södra Västerbotten finns det många fina utflyktsmål att upptäcka. Du som gillar vandringsleder, utsiktspunkter och naturminnen kan nå dessa resmål under en dagstur.

 5. Skogen i fiktionen

  Artikel Skrivet av: Robert Jansson

  I litteraturens och filmens värld kan skogen vara en skådeplats för allt från skräckromantik till naturpoesi och arbetarskildringar.

 6. Om fåglar i Sverige

  Tips Av: Janzon, Lars-Åke Tipsat av: Hanna Widman

  En trevlig och lättillgänglig fågelbok med både fakta och fågelhistoria. Undertiteln är "deras liv och leverne".

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åza Sjöstam den 16 mars 2021