Skate 2 för Playstation 3

Vet du vad en handplant, en one footer eller hippies är? Jag vet!!

Man borde testa allt åtminstone en gång och när jag såg att man kunde låna tv-spel på biblioteket så bestämde jag mig för att testa Skate 2. Tänk att få testa att skejta utan att riskera att bryta både armar och ben!

Att jag inte heller behövde visa mig ute på asfalten på parkeringen med mina taffliga försök var ett stort plus. Som kvinna och drygt 50 år har jag en känsla av jag nog skulle ha väckt en viss uppmärksamhet.

Spelet har en lite töntig story men om man bortser från det så är det ett väldigt bra spel med utmärkt grafik. Du börjar med att skapa dig en karaktär med de kläder och det utseende du själv väljer för att sen ge dig ut på stan. Du kan spela i två lägen, ett karriärläge och ett friåkningsläge. I karriärläget måste du klara av vissa utmaningar för att gå vidare, i friåkningsläget kan du göra precis som du vill.

Man får steg för steg lära sig olika trix, vilket är bra, men jag måste säga att det var svårt och jag fick öva mycket innan jag fick trixen rätt. Mina tummar protesterade mer än en gång! Jag ramlade och bröt både armar och ben men snabbt var jag uppe på brädan för nya försök. Envis ska man vara när man spelar detta spel för det är övning som ger färdighet.

Du rör dig över en hel stad och det finns massor med platser att åka på, du kan även hoppa av brädan om du vill och gå vilket gör att du kan nå platser dit du inte tar dig på bräda. Du kan flytta saker för att bygga dig egna ställen att skejta men det kände jag inte behov av eftersom du kan skejta i stort sett överallt.

Jag har inte spelat något annat skatespel tidigare så jag har inget att jämföra med men detta spel kan jag mycket väl tänka mig att köpa för att kunna utforska staden New San Vanelona mer.

Tipsat av: Birgit Lindgren den 19 februari 2009