Skarven

Johanna, Ludde och Olivia har alla sina bekymmer hemma och i skolan. Men nu är det sommarlov och kanske kan det bli en härlig sommar ändå.

Av: Lövestam, Sara
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2016
Låna

Ludde drömmer om att vara en lika skarp detektiv som Sherlock Holmes. Olivia önskar att hennes föräldrar inte vore så oroliga för henne. Johanna vill att hennes mamma och pappa ska se henne för den hon är och inte hata henne men allra först ska hon berätta sin hemlighet för Ludde.

Ett mystiskt dödsfall

Hon vill göra det så fort hon kommer ut till ön där de kommer vara hela sommaren. Men så dyker plötsligt den nya tjejen Olivia upp. Hon hänger på när de andra tar båten ut till Skarvön för att undersöka en underlig grej som Johanna såg från Skärgårdsbåten. 

På ön blir de rejält skrämda av en ilsken man. Egentligen är de bara ute och leker detektiver, men så snubblar de över ett riktigt mysterium. För fem år sen var det någon som dog på Sländö. En olyckshändelse kom polisen fram till, men var det verkligen det?

Skarven är en spännande deckare om tre 12-13-åringar som plötsligt inser att de är ett verkligt brott på spåren. Samtidigt som de kämpar med vardagens stora och små problem med föräldrar och sig själva är det någon som hotar dem.