Skaffa bibliotekskort

Från och med sex års ålder kan du få ett bibliotekskort. Det är gratis.

Alla som är sex år eller äldre kan få ett bibliotekskort. Det kostar inget och du kan använda det på alla våra 24 bibliotek.

Besök ett av våra bibliotek och säg att du vill ha ett bibliotekskort. Vi frågar efter en giltig legitimation med foto. Med det menar vi pass, ID-kort eller körkort.

Du som är barn, alltså du som inte har fyllt 18 år, behöver inte visa legitimation. Men du ska ha med din vårdnadshavare eller ett intyg från hen. Det finns en blankett att skriva ut längst nere på den här sidan. 

Sedan skriver vi in dina uppgifter och du får välja en fyrsiffrig kod som du använder tillsammans med ditt bibliotekskort. 

Du kan få ett bibliotekskort även om du saknar legitimation, svenskt personnummer eller en fast adress. Då gäller ditt bibliotekskort i tre månader. Du förnyar det genom att besöka något av våra bibliotek.

Bibliotekskort till barn

Vi rekommenderar att gå tillsammans med barnet till biblioteket till dig som vill att ditt barn ska ha ett bibliotekskort.

Om du har tappat bort ditt bibliotekskort kan du skaffa ett nytt. Det kostar 20 kronor för vuxna och 10 kronor för barn att ersätta ett borttappat kort.

Hör av dig direkt om du tappar bort kortet, så spärrar vi det.

Mer information

 1. Låna

  Läs om hur du lånar en bok, lånar om, ställer dig i kö och vilka regler som gäller när du gör allt detta.

 2. Logga in

  Läs mer om hur du gör för att logga in på Minabibliotek.se.

 3. Sök på Minabibliotek

  Här får du hjälp att söka efter böcker och information. Lär dig hitta både på webbplatsen och i andra databaser.

 4. Låneregler

  Här finns de låneregler som gäller för våra bibliotek. Du hittar även länkar till låneregler på olika språk.

Intyg från vårdnadshavare