Skärvor av J

Kompisen Julia försvinner och hittas efter ett tag död. Det lilla samhället surrar av rykten och skvaller. När Saras närmaste häktas som misstänkta rasar allt för henne.

Sara, Erik och Julia är 15 år och livet ligger framför dem. Men för en av dem gör det faktiskt inte det. Julia försvinner efter att hon gjort slut med sin otrogna pojkvän. Det blir skallgång och många dagars letande innan hon hittas död. Mördad.

Det värsta har hänt och misstankarna växer. I ett litet samhälle är det förödande. Rykten och förtal på Facebook, tissel och tassel och blickar i skolan.

Allt rasar

Saras pappa är polis och hon får lite mer insyn i utredningen än vad som är bra. Erik, Saras närmaste vän och kärleksobjekt, vill bli medium och påstår sig kunna prata med de döda. När hennes pappa och hennes pojkvän blir misstänkta och häktade rasar allt för Sara. Dansen som hon älskar är räddningen men klasskompisen Ida sabbar även det för henne. Nu har hon ingen som tror på henne, ingen som hon kan tro på. Hur ska hon klara sig?

Skärvor av J av Magnus Ljunggren är en bok som greppar över mycket. Det som händer är alldeles för nära och alldeles för otroligt men det blir faktiskt ändå både trovärdigt och väldigt bra. Mycket händer. Många är inblandade i det lilla inskränkta samhället.

Jag kommer att tänka på Anne Cassidys böcker och tänker att det här skulle bli en bra film. Eller TV-serie. Magnus Ljunggrens tidigare böcker Hålla masken och VM-sommar är också väldigt, väldigt bra. De handlar om sport, förväntningar, kärlek och livet.

Besatt

Av: Cassidy, Anne Tipsat av: Annika Edlund

Jag har verkligen gillat Anne Cassidys tidigare böcker. De är rätt stillsamma men ändå dramatiska och rafflande bladvändare. Besatt är likadan, en riktig triangelthriller.

VM-sommar

Av: Ljunggren, Magnus Tipsat av: Annika Edlund

Det är sommaren 1974. Magnus älskar fotboll. Han är bättre än bra och har fått en inbjudan att åka på ett nationellt elitfotbollsläger. Han har planer!

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 18 november 2015