Sjutton år och skitsnygg

Felix är den coolaste killen i stan. Sjutton år och skitsnygg. Tycker han själv och många av brudarna, särskilt Alexa, hans tjej. Så kommer en ny kille, Zäta, och plötsligt är Felix inte längre den självklara centralfiguren i gänget.

Felix kommer hem efter två veckors tvångssemester med föräldarna på Kreta. Som han har längtat hem, allra mest efter Alexa. Men när de träffas är det något som känns fel, Felix vet bara inte vad.

Ingenting är som förut

Tills den nya killen, Zäta, dyker upp. Sjutton år och skitsnygg gäller inte längre. Det bleknar om det kommer in en annan i bilden som är mer än skitsnygg - Zäta.

Zäta är grabben som vill utmnana, som vill testa och som vill dra allt till sin spets. Felix känner sin position rubbas. Han är inte längre den coolaste killen. Han är inte längre i centrum av gänget. Allting börjar glida honom ur händerna.

Alexa är flirtig när Zäta är med och det kan Felix inte tåla. Att han är sotis är bara förnamnet. Felix blir lite desperat och gör några knäppa grejer. Det gör Alexa också. För att inte tala om vad Zäta gör. Han utmanar Felix på kappsim, på balansgång och på kyssar.

Dialog och relationer är på kornet och berättelsen är en känslorysare som heter duga. Hoppas att lika många killar som tjejer läser den här boken!

Emma Granholm är en begåvad berättare. Hon har skrivit tre ungdomsromaner tidigare som är riktigt, riktigt bra. Simon & Sophie, Liv & Lovisa och Ett nytt liv på köpet heter de.

Liv & Lovisa

Av: Granholm, Emma Tipsat av: Sara Johansson

Liv och Lovisa går i nian, i samma klass, och de hatar varandra. Nu ska de plötsligt bli syskon.

Ett nytt liv på köpet

Av: Granholm, Emma Tipsat av: Annika Edlund

Sanna har haft ett helvete i mellanstadiet och högstadieåren var ännu värre. Hon har dessutom en helt vidrig storebrorsa som gör allt för att hålla hennes självkänsla på noll, eller ännu lägre.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 12 februari 2013