Sju förtrollade kvällar

Biljetter till en stängd biograf. Vad ska Buster med dem till? Den gamla gatsoparen ger dem till honom, och sedan börjar äventyret.

Det bästa i Busters liv är boxningen. I skolan går det sådär, men hans boxartränare Susanna tror stenhårt på honom.

En kväll på väg hem möter han en gatsopare med underligt välbekanta ögon. Han får sju biljetter till den stängda biografen Elysium, men förstår inte vad han ska ha dem till. Elysium är ett gammalt ruckel.

Slagsmål och avstängning

Så inträffar en katastrof i Busters liv. Han hamnar i bråk i skolan, och slår en klasskamrat. Buster blir avstängd från träningen och kommer inte att få vara med i juniormästerskapen som han har längtat efter. Att han slog för att försvara en mobbad kille är det ingen som bryr sig om.

Ingen utom mobbarna som han gick emot, alltså. Från att ha varit klassens kung blir Buster väldigt ensam. Men inget ont som inte för något gott med sig. Han lär känna underbara Saga och blyga Antoni, och han besöker den märkliga biografen.

Nu är den som ny, gatsoparen är biografvaktmästare och verkar ha blivit yngre. Filmerna som visas är fantastiska och när han kommer ut från biografen verkar det som om ingen tid har gått. På något sätt verkar allt hänga ihop med Busters bror Jack som dog när han var liten. Men hur?

Sorgligt men hoppfullt

Det här är en ganska sorglig och allvarlig berättelse, men den är full av magi och hopp. Du som tyckte om Mårten Sandéns Ett hus utan speglar kommer att känna igen dig i stämningen. Jag tycker mycket om den!

Ett hus utan speglar

Av: Sandén, Mårten Tipsat av: Annika Edlund

Thomasine och hennes familj är hos gamla tant Henrietta. Henrietta som ligger och väntar på att dö. För att få tiden att gå leker Thomasine och kusinerna i det stora huset. Men mystiska saker börjar hända.