Sjalen

Ida och Ayla är bästisar. De fixar håret på varandra och har jättekul. Men när Ayla ska gå hem och inte kan hitta sin sjal, då är det inte så kul längre. Vad ska de göra?

Av: Bluitgen, Kåre
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2013
Låna

Ayla och Ida är i Idas rum och fixar varandras hår. Ida tycker att Aylas svarta hår är så fint. Ayla skulle vilja ha en slinga som är så ljus som Idas hår.

Då kommer de på en idé. Fnissande klipper de en liten hårslinga på varandra och byter. De lägger håret i två små fina läderpåsar och hänger runt halsen. Rakt över hjärtat hänger de för att visa att de är bästisar för alltid.

Var är sjalen?

Det har blivit sent och Ayla måste skynda sig hem. Först ska hon bara hitta sin sjal. Problemet är att Idas rum är så stökigt, de hittar inte sjalen.

Utan sjal känner Ayla sig naken och kan inte gå hem. Mer och mer stressade och ledsna rotar tjejerna runt. Hur ska de göra om de inte hittar sjalen?

Sjalen är en fin berättelse om att vara vänner. Om att ha kul ihop och att hjälpa varandra, och att försöka förstå hur ens bästis känner det. Boken är lättläst med stora bokstäver. Det är inte så mycket text på varje sida och den har fina och roliga bilder.

 

Allan Zongo - killen från rymden

Av: Einspor, Henrik Tipsat av: Sara Johansson

Max är en ganska vanlig kille med ett väldigt ovanligt problem: det bor en alien i hans rum.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åsa Zetterström den 16 augusti 2013