Sisters of sword and song

En välskriven berättelse om systerskap, kärlek, magi och antika Greklands mytologi.

Huvudpersonen Evadnes syster Halcyon har tjänat i drottningens armé i åtta år. Nu ska systrarna äntligen få träffas igen. Men när Halcyon dyker upp tidigare än väntat fattar Evadne att något har hänt.

Dela straffet

Det visar sig att Halcyon är på rymmen från sin befälhavare eftersom hon är åtalad för mord. När systern blir dömd väljer Evadne att frivilligt att avtjäna en del av Halycons straff. Evadne tänker försöka ta reda på vad som egentligen har hänt. Snart inser hon att finns öden mycket värre än döden.

Spännande om systerskap och starka känslor

Sisters of sword and song är väldigt bra, mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Boken är intressant, annorlunda och spännande. Den är också väldigt gullig och mysig, på grund av relationerna som beskrivs. Till exempel handlar det om en extremt stark systerrelation men också om annan familjedynamik.

Det är framför allt en seriös och känsloladdad berättelse, men det finns små humoristiska inslag. Jag tycker att den är lite speciell på grund av inslagen från den antika grekiska mytologin. Det ger berättelsen något extra och var intressant att läsa om och försöka förstå sig på. Bokens världsuppbyggnad var ny och cool.

Läs också

  1. Glastronen

    Av: Maas, Sarah J Tipsat av: Kajsa Johansson

    Läs en spännande, sorglig och gripande bok som ger dig sömnlösa nätter. Första delen i en serie som överraskar.

  2. Solstenen

    Av: Adeyemi, Tomi Tipsat av: Moa Wållberg

    Magins öde vilar på hennes axlar. Men för att klara av sin uppgift måste Zelie ta hjälp av sin värsta fiendes dotter.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Mitra den 14 oktober 2022