Sista chansen

Ett sista år och ett sista farväl. Som vanligt träffas Deja och Joshia för att jobba tillsammans på pumpafälten. Men det här är sista gången. Dags att göra allt de pratat om.

Det är höstmarknad vid pumpafälten och som varje år, från sista september till sista oktober, möts Deja och Joshia för att jobba tillsammans. Men det är annorlunda i år. I kväll är det sista kvällen de jobbar på pumpafältet tillsammans, någonsin.

Joshia är fylld av melankoli och en önskan om att kvällen inte ska ta slut. Deja däremot, tillåter inga ledsna miner. Är det här deras sista kväll tillsammans ska de göra allt de har pratat om att göra. Som att gå i majsfält-labyrinten och äta alla olika snacks de inte hunnit äta än. Joshia kanske också borde se till att prata med den där tjejen som han har trånat efter varje höst?

Värme, höstmys och queerhet 

Sista chansen tar upp queerhet och känslan av att avsluta ett kapitel i sitt liv. Det handlar också om höstmys, kärlek och att våga ta steget mot nya äventyr.

Först föll jag för Sista chansen på grund av illustrationerna. Faith Erin Hicks bilder är varma och ger den perfekta höstfeelingen, de är väldigt levande. Illustrationerna tillsammans med Rainbow Rowells karaktärer är som grädde på moset enligt mig.

Fler tips

  1. Heartstopper - Boy meets boy

    Av: Oseman, Alice Tipsat av: Annika Kimmel

    Det är enkelt att känna igen sig i Charlies mimik i den här serien, där han försöker förstå vilka känslor Nick egentligen har för honom.

  2. Eleanor & Park

    Av: Rowell, Rainbow Tipsat av: Maria Nordenback

    Hat vid första ögonkastet. Eleanor är nyinflyttad och det är terminsstart. Den enda plats som verkar ledig i skolbussen är bredvid Park. Så börjar deras vänskap, som sakta men säkert växer till kärlek.