Singularity

En bortglömd actionfest som bjuder på högt tempo, massvis med pang-pang och ett hejvilt tidshoppande.

Något har gått snett på den sovjetiska forskningsbasen Katorga-12 i mitten på 50-talet. Ett nytt grundämne, E99, har upptäckts och när forskare försöker skapa nya supervapen i kapprustningen mot USA så släpper de lös ett rent helvete. Basen stängs sedan och glöms bort.

Undersökning av forskningsbasen

60 år senare får den amerikanska underrättelsetjänsten nys om basen och du tar dig rollen som Nate Renko, en amerikansk marinsoldat som får i uppdrag att tillsammans med ditt team undersöka basen.

Självklart går det åt skogen redan innan du når basen. Det visar sig att det nya grundämnet har egenskapen att öppna tidsportaler och böja tid och rum. Den värld vi känner ändras snabbt till något väldigt skrämmande.

Fysikens lagar upphör

Spelet blandar framgångsrikt spelstilar och stämning från höjdare som Half-life 2 och Bioshock. Singularity har samma sorts kombination av övernaturliga förmågor och mojänger som bryter mot fysikens lagar. Tempot är ständigt på topp och spelet tvingar en att prova sina förmågor och vapen på nya kreativa sätt.

Historien hoppar ständigt mellan nutid och 50-tal vilket öppnar för intressanta pussel, helt galna strider och tvärvändningar i handlingen. Kontrollerna känns genomtänkta även om det ibland blir lite mycket att hålla reda på i stridens hetta.

Föll mellan stolarna

Singularity släpptes 2010 av Raven software, men föll tyvärr mellan stolarna när det släpptes. Det blev den gamla spelstudions sista spel eftersom de senare gick i konkurs. Det var synd att spelet inte fick den hype som det förtjänade när det kom och trots sina fem år på nacken är det verkligen värt att spelas om flera gånger!


Raven software ligger också bakom spelet Marvel: ultimate alliance, som du kan låna på biblioteket.

Dishonored

Tipsat av: Johan

Du är misstänkt för mordet på din kejsarinna och måste hjälpa motståndsrörelsen att rädda hennes tronföljare och rentvå ditt namn.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Tobias Johansson den 8 maj 2015