Silverpojken

Någon stjäl mat från Aladdins föräldrars restaurang. Hänger det ihop med den mystiska pojken i kortbyxor som Aladdin ser ute i snön?

Aladdins familj bor i ett gammalt vattentorn, och där ligger också föräldrarnas reataurang. De tjänar inte så mycket pengar och därför är det ett stort bekymmer när de upptäcker att det försvinner mat på nätterna. Att någon smyger inne i vattentornet medan de sover är dessutom otäckt.

Vem är pojken med kortbyxor?

Kan det hänga ihop med pojken i kortbyxor som Aladdin har sett i närheten? Ena stunden var han där, och nästa var det som om han var uppslukad av jorden.

Familjen vill helst inte blanda in polisen, kanske kommer pojken från flyktingbåten som ligger i hamnen den här vintern. I så fall vill de hjälpa honom istället. Det är bara det att Aladdin tycks vara den enda han visar sig för.

Aladdin och hans kompisar Billie och Simona försöker lösa mysteriet med den försvunna maten. Samtidigt kommer de en gammal spökhistoria på spåren.

Silverpojken av Kristina Ohlsson är en fristående fortsättning på Glasbarnen.

Glasbarnen

Av: Ohlsson, Kristina Tipsat av: Annika Edlund

Billie och hennes mamma flyttar till ett gammalt, läskigt hus. Knackningar på fönstren och gungande taklampor, vad är det fråga om. Läs en magisk spökhistoria som ger gåshud och rysningar.