Silvermannen

Grodor invaderar samhället och en man i silverrock dyker upp på skolgården. Grannen Tor blir mycket bekymrad, och Lillo dras med till en värld han bara kunnat drömma om.

Lillos hus i Hejdafors uppför sig konstigt. Ibland blir Lillo utsparkad. Tur att det finns ett äppelträd i trädgården där Lillo kan sitta uppkrupen utan att synas, och bara spana.

En stor granne med katt

En ny granne, Tor, flyttar in i huset mittemot. Han är stor, tatuerad och mystisk. När Lillos hund springer över gatan och in i Tors hus, springer Lillo efter. Så blir han vän med Tor och katten Tove.

I Hejdafors händer mystiska saker. Grodor invaderar samhället. De finns överallt och ingen vet varifrån de kommer eller vart de är på väg. På skolgården dyker det upp en man i silverrock. Konstigt nog är det bara Lillo och Elliot som ser honom. Verkar det som.

Porten till en annan värld

Lillo berättar för Tor som blir bekymrad. Både över grodornas framfart och över Silvermannen. Det finns en port någonstans som de måste finna. En värld som Lillo bara kunnat drömma om. Nu blir han indragen i ett äventyr med djupa rötter i den nordiska mytologin.

Silvermannen är en spännande och känslosam berättelse. Något för dig som vill ha en riktig äventyrsbok. Den passar också bra att läsa högt, kanske i klassen.

Det här är första delen i en bokserie om Lillo. Det är också författaren Sara Mauritzons första bok.

Läs också

  1. Kungens grav

    Av: Östnäs, Elisabeth Tipsat av: Emma Sigvardsson

    Förklädd till pojke ska Disa lära sig bli en krigare. Målet är att hämnas på de som dödat hennes familj. Följ med till det hårda livet på vikingatidens Björkö.

  2. Odd and the Frost Giants

    Av: Gaiman, Neil Tipsat av: Craig McDonald

    Odd måste hjälpa asagudarna att besegra den hemska frostjätten och återta Asgård.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 16 september 2022