Silas och den svarta hästen

När hans elaka styvpappa Phillip vill tvinga Silas att bli svärdslukare rymmer han från cirkusen.

Silas har följt med cirkusen i hela sitt trettonåriga liv men nu ger han sig ensam iväg. Det enda han äger är kläderna på kroppen och en magisk flöjt.
 
Den första människa han möter, hästhandlaren Bartolin, försöker lura honom genom att slå vad med honom. Om Silas kan rida på hans vildaste (och finaste) häst tvärs över gårdsplanen utan att trilla av ska han få hästen. Annars måste han jobba gratis som stallpojke i två år.
 
Bartolin vet ju inte att Silas är en cirkuspojke så helt plötsligt blir Silas ägare till den vackra svarta hästen och kan rida ut i världen.

Silas är en modig pojke. Han är aldrig rädd att protestera mot orättvisor och elakhet. Han får många vänner. Herdepojken Ben-Godik som har en fot som sitter fel blir hans allra bästa vän. Maria, flickan utan ögon, blir också hans vän så småningom även om hon hatar honom först och faktiskt vill döda honom. Den rödhåriga Melissa som vill göra affärer blir mer än en vän.

Men Silas får också fiender. Värst av dem alla är den ondskefulla Geten, en gammal kvinna som hatar alla människor och särskilt Silas.
 
Det finns 11 böcker om Silas och man ska helst läsa dem i rätt ordning. De är fulla av spännande äventyr och man lär känna personerna väl. De blir ens vänner helt enkelt. Det här är mina absoluta favoritböcker.
Hoppas du gillar dem också!
 
 
De övriga 10 böckerna om Silas:
 
Rid i natt, Silas! 
Silas hejdar ett fyrspann
Silas och hittebarnet
Silas på Sebastiansberget
Silas möter sin arvfiende
Silas och våldgästen
Silas i bergsbyn
Silas och de blå hästarna
Silas och arvet

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maja Samuelsson den 15 december 2008