Service på biblioteket

På Grubbebiblioteket kan du läsa och låna böcker och tidskrifter. Det finns också ljudböcker och DVD-filmer för alla åldrar och intressen. Du kan läsa en dagstidning, låna en dator eller koppla upp dig mot bibliotekets trådlösa nätverk.

Datorer och trådlöst nätverk

Foto: bibliotekets personal
Vi har två bokningsbara datorer med internetuppkoppling och utskriftsmöjlighet. På dessa datorer finns även Microsofts Office-program installerade. Datorerna bokas i bokningssystemet Netloan via bibliotekets webbplats, telefon eller direkt på biblioteket. Datorerna kan bokas upp till två timmar per tillfälle och dag.

På Grubbebibioteket finns trådlöst internet. Om du vill använda vårt wi-fi pratar du med personalen så hjälper vi dig med det. Av säkerhetsskäl behöver du visa din legitimation eller ditt bibliotekskort.

Kopiator och skrivare

Kopiering i svartvitt och färg, A4 eller A3-format

Utskriftsmöjlighet från varje dator.

Scanning i svartvitt och färg.

Priser:

A4 svartvitt: 2 kr/sida       A4 Färg: 4 kr/sida

A3 svartvitt: 4 kr/sida       A3 Färg: 8kr/sida

Boken kommer

Tycker du om att läsa men har svårt att ta dig till biblioteket? Då kan boken komma hem till dig! Kontakta biblioteket för mer information om tjänsten.

Boka en bibliotekarie

Du är alltid välkommen med dina frågor på våra bibliotek, men om du bokar tid med en bibliotekarie kan du i lugn och ro få den hjälp du behöver.

Kom igång med e-böcker

Vi visar gärna hur du gör för att ladda ner och läsa eller lyssna på e-böcker och e-ljudböcker på din dator, läsplatta eller smartphone.

Boka tid för egen nedladdning

Du som är berättigad att låna talböcker kan själv ladda ner böcker från Legimus.se. Boka en tid med oss på biblioteket så hjälper vi dig att komma igång.

Skaparbibbla

Låna våra lådor med material för att skapa bilder, collage, origami och annat. Slå dig ner på biblioteket och släpp loss din kreativitet. Lådorna har olika innehåll, till exempel färgkritor, pennor, lim eller sax. Du lånar en låda från hyllan vid informationsdisken, och ställer tillbaka den där när du är klar.

Läs mer

 1. Trådlöst nätverk på biblioteken i Umeå

  Det trådlösa gästnätverket på biblioteken i Umeå heter _UK_Guest. Om du har Umeåregionens bibliotekskort kan du logga in med ditt kort och pinkod eller med ditt personnummer och pinkod.

 2. Boken kommer

  Tycker du om att läsa men har svårt att ta dig till biblioteket? Då kan boken komma hem till dig!

 3. Boka bibliotekarie

  Du är alltid välkommen med dina frågor på våra bibliotek, men om du bokar tid med en bibliotekarie kan du i lugn och ro få den hjälp du behöver.

 4. Kom igång med e-böcker

  Boka gärna en tid så visar vi hur du gör för att läsa e-böcker eller e-ljudböcker på din dator, läsplatta eller mobil.

 5. Boka tid för Legimus

  Du som har svårt att läsa tryckt text, har rätt att använda Legimus för att läsa och lyssna på talböcker. Du får hjälp att komma igång av oss på biblioteken.