Service på biblioteket

På Grubbebiblioteket kan du läsa och låna böcker och tidskrifter. Det finns också ljudböcker och DVD-filmer för alla åldrar och intressen. Du kan läsa en dagstidning, låna en dator eller använda wifi.

Datorer och trådlöst nätverk

Foto: bibliotekets personal
Vi har två bokningsbara datorer med internetuppkoppling och utskriftsmöjlighet. På dessa datorer finns även Microsofts Office-program installerade.

Du loggar in på datorerna med ditt personnummer/lånekortsnummer och pinkod. Du kan välja mellan att boka en dator i förväg på bokadator.bibliotek.umea.se eller sätta dig direkt vid en ledig dator och logga in. Vid förhandsbokning kan du boka datorn upp till fyra timmar. Vid direktinloggning blir bokningen automatiskt två timmar. 

På Grubbebibioteket finns trådlöst internet. På biblioteken i Umeå kommun kan du logga in med ditt bibliotekskort/personnummer och din pinkod.

Kopiator och skrivare

Kopiering i svartvitt och färg, A4 eller A3-format. Utskriftsmöjlighet från varje dator. Scanning i svartvitt och färg.

Priser:

 • A4 svartvitt: 2 kr/sida
 • A4 Färg: 4 kr/sida
 • A3 svartvitt: 4 kr/sida
 • A3 Färg: 8kr/sida

Meröppet

Grubbebiblioteket är ett meröppet bibliotek. Det innebär att du kan använda biblioteket även när det är obemannat. Meröppetanvändare har tillgång till biblioteket 6-22 alla dagar.

För att bli meröppetanvändare behöver du vara minst 18 år och ha ett lånekort. Prata med personalen för att registrera dig.

Boken kommer

Tycker du om att läsa men har svårt att ta dig till biblioteket? Då kan boken komma hem till dig! Kontakta biblioteket för mer information om tjänsten.

Boka tid för egen nedladdning

Du som har en läsnedsättning har rätt att låna talböcker via Legimus. Boka en tid med oss på biblioteket så hjälper vi dig att komma igång med egen nedladdning.

Boka en bibliotekarie

Du är alltid välkommen med dina frågor på våra bibliotek, men om du bokar tid med en bibliotekarie kan du i lugn och ro få den hjälp du behöver.

Kom igång med e-böcker

Vi visar gärna hur du gör för att ladda ner och läsa eller lyssna på e-böcker och e-ljudböcker på din dator, läsplatta eller smartphone.

Skaparbibbla

Låna våra lådor med material för att skapa bilder, collage, origami och annat. Slå dig ner på biblioteket och släpp loss din kreativitet. Lådorna har olika innehåll, till exempel färgkritor, pennor, lim eller sax. Du lånar en låda från hyllan vid informationsdisken, och ställer tillbaka den där när du är klar.

Läs mer

 1. Trådlöst nätverk på biblioteken i Umeå

  Det trådlösa gästnätverket på biblioteken i Umeå heter _UK_Guest. Om du har Umeåregionens bibliotekskort kan du logga in med ditt kort och pinkod eller med ditt personnummer och pinkod.

 2. Boken kommer

  Boken kommer är en service till dig som inte kan hämta böcker på biblioteket själv.

 3. Boka bibliotekarie

  Du är alltid välkommen med dina frågor på våra bibliotek, men om du bokar tid med en bibliotekarie kan du i lugn och ro få den hjälp du behöver.

 4. Kom igång med e-böcker

  Boka gärna en tid så visar vi hur du gör för att läsa e-böcker eller e-ljudböcker på din dator, läsplatta eller mobil.

 5. Boka tid för Legimus

  Du som har svårt att läsa tryckt text, har rätt att använda Legimus för att läsa och lyssna på digitala talböcker. Du får hjälp att komma igång av oss på biblioteken.