Service på biblioteket

Här hittar du mer information om vad Tegsbiblioteket erbjuder.

Meröppet

Tegsbiblioteket är ett meröppet bibliotek. Det innebär att du kan använda biblioteket även när det är obemannat. Meröppetanvändare har tillgång till biblioteket 06.00-22.00 alla dagar.

För att bli meröppetanvändare behöver du vara minst 18 år och ha ett bibliotekskort. Besök Tegsbiblioteket för att registrera dig. Läs mer om meröppet här: Meröppet på Tegsbiblioteket.

Bokinkast
Bokinkast på Tegsbiblioteket Foto: Tegsbiblioteket
På baksidan av Tegsbiblioteket finns ett bokinkast.

Tegsbiblioteket har ett bokinkast på baksidan av biblioteket vid parkeringen. Där blir din bok återlämnad direkt och du får ett återlämningskvitto. Bokinkastet är öppet dygnet runt, året runt.

Datorer och trådlöst nätverk

Tegsbiblioteket har två bokningsbara datorer med internetuppkoppling och utskriftsmöjlighet. På dessa datorer finns även Microsofts Office-program installerade.

Du loggar in på datorerna med ditt personnummer/lånekortsnummer och pinkod. Du kan välja mellan att boka en dator i förväg eller sätta dig direkt vid en ledig dator och logga in. Vid förhandsbokning kan du boka datorn upp till fyra timmar. Vid direktinloggning blir bokningen automatiskt två timmar. 

På Tegsbibioteket finns trådlöst internet. På biblioteken i Umeå kommun kan du logga in med ditt bibliotekskort/personnummer och din pinkod.

Kopiator och skrivare

Kopiering i svartvitt och färg, A4 eller A3-format. Utskriftsmöjlighet från varje dator. Scanning i svartvitt och färg.

Priser:

 • A4 svartvitt: 2 kr/sida
 • A4 Färg: 4 kr/sida
 • A3 svartvitt: 4 kr/sida
 • A3 Färg: 8kr/sida

Boken kommer

För dig som på grund av långvarig sjukdom, rörelsehinder eller annan funktionsnedsättning inte själv kan komma till oss på biblioteket finns möjlighet att få ta del av vår Boken kommer-verksamhet. Kontakta Tegsbiblioteket vid intresse.

Boka tid för egen nedladdning

Du som har en läsnedsättning har rätt att låna talböcker via Legimus.se. Boka en tid med oss på biblioteket så hjälper vi dig att komma igång med egen nedladdning.

Boka en bibliotekarie

Du är alltid välkommen med dina frågor på våra bibliotek, men om du bokar tid med en bibliotekarie kan du i lugn och ro få den hjälp du behöver.

Digitalhjälp

Boka tid med en bibliotekarie om du till exempel vill komma igång med e-böcker och e-ljudböcker, läsa tidningar digitalt i Pressreader, eller skapa ett konto på minabibliotek.se och lära dig reservera böcker. Kontakta Tegsbiblioteket vid intresse.

Bokcirklar

Tegsbiblioteket anordnar regelbundet bokcirklar, både fysiska och digitala. Om du vill starta en egen bokcirkel finns bokcirkelkassar att låna. Bokcirkelkassarna innehåller åtta böcker, en handledning och en författarpresentation. 

Regnbågshyllan

På regnbågshyllan lyfter vi fram delar av bibliotekets utbud av medier med hbtq-perspektiv. Hbtq står för homo, bi, trans och queer.

Hyllan är till för alla i alla åldrar. Här hittar du bland annat romaner, biografier,  faktaböcker, serieböcker, filmer och broschyrer. 

 

 

Läs mer

 1. Trådlöst nätverk på biblioteken i Umeå

  Det trådlösa gästnätverket på biblioteken i Umeå heter _UK_Guest. Om du har Umeåregionens bibliotekskort kan du logga in med ditt kort och pinkod eller med ditt personnummer och pinkod.

 2. Boken kommer

  Tycker du om att läsa men har svårt att ta dig till biblioteket? Då kan boken komma hem till dig!

 3. Boka tid för Legimus

  Du som har svårt att läsa tryckt text, har rätt att använda Legimus för att läsa och lyssna på digitala talböcker. Du får hjälp att komma igång av oss på biblioteken.

 4. Boka bibliotekarie

  Du är alltid välkommen med dina frågor på våra bibliotek, men om du bokar tid med en bibliotekarie kan du i lugn och ro få den hjälp du behöver.

 5. Kom igång med e-böcker

  Boka gärna en tid så visar vi hur du gör för att läsa e-böcker eller e-ljudböcker på din dator, läsplatta eller mobil.

 6. Bokcirkelkassar

  Biblioteken erbjuder bokcirkelkassar för utlån. De innehåller flera exemplar av samma bok, en författarpresentation, en handledning och en skrivbok där ni kan skriva ner era tankar och åsikter.