Sävarbiblioteket

Sommartider gäller från och med fredag den 12 juni och återgår till vanliga öppettider måndag den 17 augusti. Dagen före midsommar har avvikande öppettider, se kalendern nedan . Sommarlån gäller från och med 1 juni. Biblioteket har semesterstängt vecka 30 och 31, då även bokinkastet är stängt. Närmsta bokinkast finns på Ersbodabiblioteket. Vill du inte gå in i biblioteket i dessa Coronatider så har vi ett bokinkast utanför entrén till korttidsparkeringen.

Sävarbiblioteket sett från skolgården Foto: Malin Granberg
Sävarbiblioteket

Biblioteket ligger inrymt i Sävar skola.
 
För längre besök finns parkering på baksidan av skolan. Betalning sker via Parkster med appen eller sms, första timmen är gratis med giltig biljett. 15-minutersparkering finns vid huvudentrén där det också finns en handikapparkering.

Förutom böcker, ljudböcker och tidskrifter finns det också film och tv-spel att låna. Har du en läsnedsättning kan vi hjälpa dig att komma igång med talbokslån.

Det går bra att skriva ut eller kopiera i både färg och svartvitt, vi har dessutom publika datorer med internet som går att boka. Har du med dig egen dator kan du få tillgång till det trådlösa nätverket. 

Telefonnumret till lånedisken är 090-16 40 60. Här kan du t.ex. förlänga dina lån eller reservera böcker. I mån av tid svarar vi gärna på dina frågor, vi är duktiga på att söka information. 

Mål och planer

Kommunfullmäktige kräver att alla nämnder ska utarbeta kvalitetsdeklarationer där det tydligt framgår vad medborgarna kan förvänta sig av kommunens tjänster. Bibliotekets kvalitetsdeklaration för 2020 hittar du här.

Resultat från kundundersökningen på Sävarbiblioteket:

Här hittar du Sävarbibliotekets Trivselregler: 

Kontakta Sävarbiblioteket

Kartbild som visar var Sävarbiblioteket ligger. Klicka för att gå till Google Maps.
Adress: Drottningvägen 7 918 32 Sävar
Telefon: 090-164060

Öppettider

 1. aug 10
  måndag
  1. Stängt
 2. aug 11
  tisdag
  1. 15:00-19:00
 3. aug 12
  onsdag
  1. 10:00-13:00
 4. aug 13
  torsdag
  1. 15:00-19:00
 5. aug 14
  fredag
  1. Stängt
 6. aug 15
  lördag
  1. Stängt
 7. aug 16
  söndag
  1. Stängt

Aktuell information

 1. Biblioteken och coronaviruset

  Skrivet av: Anna Sahlén

  Biblioteken håller öppet men kolla gärna öppettiderna här på webbplatsen. Är du sjuk, välj att besöka oss en annan dag.

Nyheter

 1. Boken kommer i Umeå

  Nu kan du som bor i Umeå kommun och tillhör en riskgrupp i samband med corona-virus få böcker från biblioteken utan att besöka oss.

Mer om biblioteket

 1. Personal

  Personal på Sävarbiblioteket.