Sannare än sant

En stark historia om en sjuk pojke, ett högt berg och en modig liten hund.

Mark är sjuk. Riktigt sjuk. Han har fått cancerbehandling efter cancerbehandling och nu orkar han inte mer. Men det finns en sak han vill göra. Han ska bestiga berget Mount Rainier även om det blir det sista han gör och ingen ska få stoppa honom.

Mot berget

Tillsammans med sin lilla hund Beau rymmer Mark hemifrån och ger sig iväg på den 40 mil långa resan mot berget. Det blir svårare än han tänkt sig. Mark mår sämre än han vill erkänna och hans föräldrar har efterlyst honom. Bilder på honom syns överallt i media och att ta sig fram utan att bli upptäckt är nästan omöjligt.

Kvar hemma finns Marks föräldrar och bästa vännen Jessie. Jessie som börjar misstänka vart Mark är på väg. Vad ska hon göra med den misstanken? Ska hon berätta för Marks föräldrar, eller låta Mark få som han vill även om det kan bli hans död?

Spännande och sorgligt

Det här är utan tvekan en sorglig bok, men det är också en spännande och gripande bok om rädsla, mod och hopp. Berättelsen om Mark och hans fantastiska lilla hund Beau är svår att glömma.

Läs också

  1. En hund och hans pojke

    Av: Ibbotson, Eva Tipsat av: Annika Edlund

    Harry har allt man kan tänka sig. Han får det han pekar på utom det han allra mest önskar sig, en hund. Tills en dag när det verkar som om hans dröm ska bli sann. Men hans föräldrar lurar honom och Harry tar saken i egna händer.