Safirblå

Tillvaron är inte enkel för 16-åriga Gwendolyn som förutom att brottas med de vanliga tonårsproblemen kastas fram och tillbaka i tiden.

Av: Gier, Kerstin
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2013
Låna

Safirblå är den andra boken i ädelstens-triologin. Det handlar om 16-åriga engelska flickan Gwendolyn som under en veckas tid kastas fram och tillbaka i tiden med sin kompanjon Gideon. Det är inte lätt för henne som har tusentals frågor, ett komplicerat kärleksliv och en hemlighetsfull familj, att försöka hänga med i svängarna. Det gäller också att hon håller humöret uppe samtidigt som hon och skolkompisen Leslie försöker ta reda på vad som försiggår.

Spänning, mystik, kärlek

Safirblå likt Rubinröd (första boken) är en mycket spännande bok som passar bra för många olika typer av läsare eftersom boken innehåller mycket spänning och mystik men också kärlek och en bra beskrivning på hur jobbigt det är för Gwendolyn att behålla kontrollen när allt i hennes liv har vänts upp och ner.

Författaren Kerstin Gier har verkligen lyckats med denna roman. Sättet hon skriver på förmedlar verkligen karaktärernas känsla och jag som läsare rycks med i berättelsen på en gång. Jag gillar verkligen boken och jag skulle rekommendera den till alla som gillar att tänka till lite och som är redo att ryckas in i en fantastiskt spännande, rolig, härlig och mystisk berättelse.

Mer än ögat ser

Av: Marr, Melissa Tipsat av: Helena Lindblom

Keenan, älvornas odödliga sommarkung, har i flera hundra år sökt den flicka som ska bli hans sommardrottning när han får syn på Aislinn.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Lovina Dahlberg den 7 september 2015