Sätt straffen, Charlotte!

Det är superkul att fara iväg och spela fotbollscup. Alla i IF Ekby ser fram emot det. Men för Charlotte är det allvar, hon vill verkligen vinna.

Charlotte älskar att spela fotboll. Nu ska hennes lag åka på fotbollscup. De ska sova över i en skola och allt är jättekul och lite pirrigt.

Ett tag håller det på att bli kris. Tjejerna måste ha med sig egna luftmadrasser och Charlotte hittar inte sin. När den till slut kommer fram är den trasig. Men det fixar pappa som tur är.

Bara vinst som gäller

Alla i laget är uppspelta när de åker iväg med bussen. Hurra, här kommer bästa laget - IF Ekby. Men de får några tuffa matcher och frågan är, vilket lag ska vinna till slut? Charlotte avskyr att förlora.

Sätt straffen Charlotte är en lättläst och rolig bok. En bok för dig som gillar fotboll och som har kommit igång att läsa på egen hand. Bokens Charlotte har en del likheter med Charlotte Rohlin, som sommaren 2015 spelade med landslaget i VM.

Mackan äger

Av: Lund-Isaksson, Helena Tipsat av: Annika Edlund

Mackan äger är en kul och lättläst bok för den som kommit förbi den allra första nybörjarläsningen. Det handlar om Mackan som älskar fotboll över allt annat.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åsa Zetterström den 4 juli 2015