Säker stil

Gedigen inspirationskälla till en hållbar garderob.

Av: Kleberg von Sydow, Ebba
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2015
Låna

Författarna Ebba von Sydow och Emilia de Poret hjälper dig att rensa i garderoben och ger dig kunskap att fylla den med ett innehåll som passar dig och din vardag. Det handlar om att hitta en "uniform", det vill säga några noggrant utvalda nyckelplagg som fungerar i de flesta sammanhang.

Kräver tid och kunskap

Att bygga upp en säker stil är inget du kan åstadkomma under en shoppingrunda en lördag eftermiddag, utan är något som kräver kunskap om mode och om olika material. Boken är ett första steg på vägen och ger både inspiration och intressanta blickar bakåt i modets historia.

I boken finns en lista med nyckelplagg, som låser upp garderoben. Några exempel är ett par svarta kostymbyxor, en vit skjorta och en ullkappa. Här imponerar författarna verkligen. De tipsar om klassiska plagg med en tvist. Varför inte byta ut den obekväma figursydda skjortan och istället välja en rak herrmodell?

Hjälp med det ytliga

Visst kan en del av råden uppfattas som ytliga, men om du är kvinna, intresserad av kläder och befinner dig mitt i det så kallade livspusslet, så kommer du att få ut mycket av den här boken.

Våra texter

  1. Farsdagsslipsen - ett led i modehistorien

    Skrivet av: Karin Gulliksson

    Du är vad du har på dig! Så uttryckte man sig redan i det sena 1700-talets England då dandyrörelsen startade. Slipsen har i århundraden varit en manlig identitetsmarkör.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Jenny Sandells den 21 november 2017