Säg att du är min

Stella utsattes för en mors värsta mardröm. I ett obevakat ögonblick försvann hennes ettåriga dotter Alice. Har hon hittat Alice nu, efter tjugo år?

För alla andra är Alice dödförklarad och tragedin något som Stella måste lämna bakom sig för att kunna leva vidare. Länge är det vad Stella har gjort. Hon är nu en framstående psykolog, omgift med en man hon älskar. Hon har en son som hon möjligen överbeskyddar en aning. Vem kan klandra henne för det? Hon har inte haft ett samanbrott på flera år, men allt ändras när hon träffar Isabelle.

En ny patient

Isabelle är en ung kvinna som flyttat till Stockholm för att studera. Hon sörjer sin pappas plötsliga död och bestämmer sig för att prova terapi. Så fort Stella möter sin nya patient inser hon att Isabelle är hennes försvunna dotter Alice. Hennes omgivning reagerar inte lika positivt. Stella har misstagit sig förut och det har faktiskt gått tjugo år.

När Stella försöker ta reda på mer om Isabelle blir hon allt mer osäker. Misstar hon sig trots allt? Återigen bryter Stella ihop, hon blir sjukskriven och anmäld för stalking. Värst av allt är att Isabelle tar avstånd från Stella. Samtidigt är det någon som bevakar Stella och hennes familj.

Säg att du är min är en spännande psykologisk historia. Den håller läsaren ovetande till det ytterst spännande slutet. En berättelse om hur långt en mamma är beredd att gå för att få tillbaka och behålla sitt barn.

Läs också

  1. Bränd himmel

    Av: Macmillan, Gilly Tipsat av: Anna Sahlén

    Rachels åttaårige son Ben försvinner under en skogsutflykt. Förutom att handskas med sin egen förtvivlan tvingas hon även möta polisernas tvivel och omvärldens ifrågasättande.

  2. Små svarta lögner

    Av: Bolton, S. J Tipsat av: Anna Sahlén

    Det tredje barnet på några år försvinner från sin familj. Är det olyckshändelser eller brott som ligger bakom? Catrin Quinn kunde inte bry sig mindre.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 22 augusti 2018