Rymdpiloterna och svarta hålets fångar

I en helt annan tid och på en helt annan plats färdas rymdstationen BRT-22Xz-9 genom universum. När kompisarna Kim, Max och Sam undersöker svarta hål blir det nästan krig bland stjärnorna.

På rymdstationen BRT-22Xz-9 bor barnen Sam, Kim och Max. På Hajen, som rymdstationen oftast kallas, bor också många konstiga typer. Till exempel roboten XZY och läraren Mark 5 som är hälften robot, hälften människa men 100% lärare.

Svarta hål är inte lätt

I Galaxerian hittar de tre kompisarna en del coola grejer att köpa. Men i skolan är det inte alltid så kul. Max känner sig lite korkad eftersom han inte kan så mycket om svarta hål. Roboten XZY försöker uppfinna en app som ska göra så att barnen slipper skolan.

När Sam, Kim och Max sedan ska undersöka svarta hål kommer deras ärkefiende Zenok tillbaka. Plötsligt riskerar kompisarna att förgöra hela universum. Bland annat släpps några dödsmördare lös.

Det här är den andra boken om rymdpiloterna. En bok för dig mellan 6 och 9 år som gillar fantasifulla berättelser där det händer mycket. En varning - minst en gullig enhörning blir brutalt uppäten i den här boken.

Läs också

  1. Amiralens arvinge

    Av: Mould, Chris Tipsat av: Anna Croné

    En dag får Stanley en utsirad nyckel med posten. Nyckeln till ett väldigt speciellt hus.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Tommy Bildström den 28 augusti 2020