Rum 213

På ett slumpartat sätt har Elvira kommit med på ett sommarkollo. Fast hon anmälde sig en vecka för sent och fast det var tio före i kön. Men ibland ska man ha tur - eller otur?

Av: Angerborn, Ingelin
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2017
Låna

Redan på väg till kollot händer något mysko. På en bensinstation får Elvira syn på en röd bil med registreringsnumret RUM 213. Det är ju rätt ovanligt och hon fnissar för sig själv.

Osannolikt rumsnummer

När hon sedan ska bo i rum 213 tillsammans med Bea och Meja på kollot känns det faktiskt mer än läskigt. Hur sannolikt är det egentligen? Elvira säger inget om det otroliga sammanträffandet.

Fler mystiska saker inträffar. Elviras fina ring, som hon fått av mormor, försvinner. Kameran tar kort med oförklarliga skuggor. Lampan flyttas, fönstret slås igen.

Ett mystiskt meddelande

Bea är dödssäker på att hon sett en tunn, rödhårig flicka i deras rum på natten. Tjejerna blir mer och mer osäkra. Allt kan ju faktiskt ha en naturlig förklaring och anklagelserna mot varandra är istället nära till hands. Men så hittar de ett meddelande, skrivet av en okänd handstil, i deras eget rum, på Elviras utrivna dagbokssida.

Rum 213 av Ingelin Angerborn är en gammeldags klassisk spökhistoria, blandat med både kärleksfniss och kompissnack. Den infriar alla mina förväntningar av mystik, romantik och spänning. Härlig mysrys inför höstens mörka läskvällar. Lyckostar ni som inte har läst den ännu!

Nu kommer Rum 213 som film, biopremiär 24 februari.


 

Läs också

Skuggan i väggen

Av: Lundberg Hahn, Kerstin Tipsat av: Annika Edlund

Micke och hennes mamma har flyttat, igen. Det nya hemmet är ett ganska risigt hus och det påstås spöka där. Något förfärligt verkar ha hänt för länge sedan. Något som fortfarande påverkar byn och de som bor där.

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 21 september 2011