Ruggiga ugglan, maskeringens mästare

Den hungriga ugglans smarta förvandlingsknep lyckas inte så bra som hon tänkt sig. Tills hon äntligen överlistar sitt byte.

Ruggiga ugglan är ute på jakt. En kanin skulle smaka gott. För att lyckas har hon ett knep. Hon klär ut sig till morot. Det funkar tyvärr inte. Men natten har tusen ögon och två av dem är ugglans. Hon susar genom mörkret som en flygande varg.

Ett lamm mjukt och gosigt vore smaskigt. Ett nytt maskeringsknep och ugglan fluffar till sig som ett mammafår. Det funkar tyvärr inte heller.

Hungrig som en varg

Ugglan gör nya maskeringsförsök men alla misslyckas. Nu är hon mycket, mycket hungrig.

Så ligger där en supersmarrig pizza på ett bord. Ruggiga ugglan förvandlar sig till pizzabagare. Och se, pizzan rör sig inte ur fläcken. Mätt och belåten förvandlar sig pizzabagaren till ruggiga ugglan igen, och hela världen kan sova lugnt.

Ända tills ruggiga ugglan kommer tillbaka.

En favorit att läsa många gånger

En härlig bilderbok med fart och fläkt, humor och glimten i ögat. Stort format, tjockt papper, läckra färger och förtjusande maskeringskonst, den blir lätt en favorit. Att läsa en gång till och en gång till.

Vårt lejon

Av: Beake, Lesley Tipsat av: Åsa Zetterström

Två bröder som får en hund av sin pappa. Det låter väl toppen, eller hur? Problemet är bara att hunden inte är en hund, det är ett lejon.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 21 maj 2016