Roxette - den osannolika resan tur och retur

"Inte börja gråta, inte börja gråta, tänker hon. Till vänster om henne står Per med en aukustisk gitarr. Han slår an ett ackord. Hon lyfter mikrofonen mot munnen och sjunger, lätt ostadig av rörelse, öppningsfrasen Lay a whisper … on my pillow från "It must have been love". Längre än så kommer hon inte innan ett lyckovrål hörs från publiken."

Av: Lindström, Sven
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2013
Låna

Ibland förundras jag över hur vi svenskar, eller i alla fall jag själv, ofta är så ovetande om vissa svenskars storhet utomlands. Ta till exempel Zlatan Ibrahimovic´. Hur många svenskar förstår hur stor han är i södra Europa och även i andra delar av världen där fotboll är stort? Likaså är det med många svenska musikexporter, otaliga artister och grupper är mycket mer populära i andra länder än Sverige.

Världsartister

Det slog mig även när jag läste den här mycket intressanta biografin om Roxette. Roxettes popularitet i vissa delar av världen är ofattbart stor. Vissa fans rättar sitt liv efter Roxette och lägger all sin ledig tid och alla sina pengar på att följa Roxettes turneér världen över och på att köpa allt som går att få tag på om gruppen. I Sverige däremot, är Roxette inte alls lika populära.

Författaren Sven Lindström, som sedan 2008 leder radioprogrammet Nordic Rox tillsammans med Per Gessle, beskriver i boken Roxettes karriär från början till nu med alla upp- och nedgångar. Läsaren påminns om Marie Fredrikssons och Per Gessles smått fantastiska karriärer både som soloartister och som grupp.

Självklart berättas också öppenhjärtligt i boken om Marie Fredrikssons svåra sjukdomstid och långa väg tillbaka till livet och till en comeback med Roxette. Citatet i början är från hennes första stora framträdande med Roxette efter sjukdomen.
 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åza Sjöstam den 8 december 2013