Romaner

Tips på romaner.

Romantips

 1. Förödmjukade och förnedrade

  Av: Dostojevskij, Fedor Michajlovitj Tipsat av: Magnus Kronlund

  En berättelseväv som kretsar kring en författare och hans tidigare fästmö. Den ifrågasätter konventioner som skapar hat och lidande och presenterar den onda arketypen för första gången i Fjodor Dostojevskijs författarskap.

 2. Vi röstar om vi saknar mamma

  Av: Pascoal, Nina Tipsat av: Jenny Lundgren

  En bruten familj på tre systrar och en oberäknelig mamma åker på chartersemester. Sol, bad och lyxiga frukostar byts snabbt ut mot en rubbad familjedynamik.

 3. Hjärtlinjer

  Av: Bennett, Brit Tipsat av: Hedvig Morin

  En vacker knock-out-roman om tvillingsystrar som går skilda vägar i livet och får uppleva helt olika sociala förhållanden.

 4. Dubbelgångaren

  Av: Dostojevskij, Fjodor Tipsat av: Magnus Kronlund

  På väg hem från en fest träffar huvudpersonen en person som liknar honom själv och som bär hans namn.

 5. Saker som vi döljer

  Av: Frankel, Laurie Tipsat av: Elenor Lindberg

  Claude vill vara flicka och hens familj gör det möjligt. Men att ha hemligheter och bryta mot normer utmanar omgivningen.

Visa fler

Artiklar om romaner

 1. Lyrik och skrivlust på länk

  Skrivet av: Desirée Hansson

  Under februari och mars anordnades en digital poesiklubb av Robertsfors bibliotek i samarbete med författaren Anna Holmström Degerman: “Det skulle inte vara en regelrätt skrivkurs utan vi ville att samtalet skulle få leda. Vi ville lyfta poesin och eget skrivande.”

 2. Peter Pan-priset 2021

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Kiosken av den lettiska bilderboksskaparen Anete Melece får årets Peter Pan-pris. Priset delas ut varje år, till en översatt bok som breddar och berikar den svenska barn- och ungdomsboksvärlden.

 3. Boktipsare: Helen Forsberg

  Skrivet av: Anna Östman

  Hon är en av våra mesta deckar-tipsare, men de enda feelgood-böckerna hon vet något om är de som utspelar sig under julhelgen.

Visa fler