Rick

När Rick börjar sexan får han chansen att lära känna nya människor. Han funderar mycket på vad han vill och är intresserad av. Kanske har han och bästisen Jeff inte så mycket gemensamt längre?

Av: Gino, Alex
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2020
Låna

Rick ska börja sexan. Hela sommaren har han spelat tv-spel med bästa kompisen Jeff. Jeff som har börjat prata om tjejer. Det är inte alltid snälla saker han säger. Rick förstår inte riktigt grejen, varför Jeff är så fixerad. Ricks pappa påstår att han kommer förstå när han blir äldre.

En ny förening och häng med farfar

Ett nytt skolår innebär möjligheter. När skolan startar en regnbågsförening är Rick först osäker, men också nyfiken. I hemlighet går han på mötena.

Varje helg tvingas Rick dessutom hänga med sin farfar. Så har hans syskon gjort och nu är det hans tur. Vad ska Rick göra med en gamling? Vad har de gemensamt egentligen?

Rick börjar också ifrågasätta vänskapen med Jeff. Han funderar mycket på vad han vill, och vad han är intresserad av. Han lär känna nya personer och inser att farfar faktiskt är ganska cool.

Fristående fortsättning

Författaren Alex Gino har också skrivit boken George. Huvudpersonen i den boken dyker också upp i den här boken. Hen går nämligen i samma klass som Rick. Det är riktigt bra böcker, båda två.

Läs också

  1. George

    Av: Gino, Alex Tipsat av: Anna Sahlén

    Den här boken är på engelska och handlar om en 11-årig flicka som är född som pojke och döpt till George. Den finns också på svenska.