Resten får du ta reda på själv

Vad skulle du göra om du fick återuppleva din sista dag?

Samantha Kingston har allt; världens coolaste pojkvän, tre fantastiska bästa vänner och första tjing på allt på Thomas Jefferson High - från det bästa bordet i matsalen till den smörigaste parkeringsplatsen.

Samma dag om igen

Fredagen den 12 februari är det Amordagen på skolan. Man ger bort ett rosogram till sina vänner och/eller den man tycker om. De som är populära får mest rosor och till den gruppen hör Sam och hennes vänner. Det skulle ha varit ännu en perfekt dag i Sams liv. Men istället blir det hennes sista. Eller?

Sju gånger vaknar Sam upp på fredagen den 12 februari och får en chans att lösa mysteriet kring sin död och försöka ställa allt till rätta. Under tiden upptäcker Sam vad som är äkta och vad som är falskt i hennes liv och vad som betyder mest för henne.

En ny chans?

Hur många gånger har man inte tänkt "om jag gjort så där istället hade det kanske blivit annorlunda" och önskat att man kunde göra om något på ett annat sätt. Sam får chansen att göra det och varje nytt val hon gör ger nya konsekvenser som kanske inte alltid är de som är mest bekvämma för henne, men för andra runt omkring henne.

Jag blev väldigt fängslad av Sams sökande efter svar på varför hon dog och sträckläste boken. Gillar man mysterier och tonårsdrama så bör man läsa den här boken.

Bokens engelska trailer:

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 13 oktober 2012