Radio- och TV-tips

Etermedierna är fyllda av intressanta kultur- och litteraturprogram. Det är omöjligt att hinna ha koll på allt – men mycket kan du ta del av via webben.

Hört på radio

 

Radio i gräset. Foto: Anna Greggas Bäckström
Dagens dikt

Uppgifter om diktens titel, författare, diktsamling som dikten ingår i, utgivning och uppläsare redovisas vecka för vecka. I högermenyn finns Arkiverat och länk till Dagens dikts gamla hemsida med uppgifter om dikter upplästa från och med januari 2000 till och med augusti 2004.
 

Kulturnytt, Litteratur

Recensioner och nyheter om litteratur.
 

Kulturradion Biblioteket

I menyn till vänster finns tips kopplade till programmen; Bokcirkeln, Klassikerrummet, Tipset, Nyutkommet, Magasinerat och Litteraturrecensioner. Till höger finns 30-dagarsarkivet att lyssna på.
 

Novellen

Under arkiv finns tidigare program och serier i Novellen.
 

Radioföljetongen

Länk till den pågående radioföljetongen. I menyn till vänster under Arkiv finns tidigare sända radioföljetonger tillbaka till 2000.
 

Sveriges Radios romanpris

Sveriges Radios romanpris inrättades 1993 på initiativ av Monica Lauritzen och Kerstin M. Lundberg. Programmet gjordes efter en fransk idé, Prix Livre Inter, som anpassades till svenska förhållanden. Listor finns, via menyn till vänster på sidan, över tidigare pristagare och nominerade titlar.
 

Sett på TV

 

Go’kväll

Film- och boktips från programmen. Titta på Tidigare tips. Sök efter tips vecka för vecka eller efter vem som tipsar.
 

Kulturnyheterna

Recensioner från Kulturnyheterna. De senaste finns på den här sidan. En fördel att den ger både text och film. Vill du leta äldre recensioner: klicka på länken till videospelaren, längst ner på sidan, och välj bland alla recensioner av film, litteratur, musik, opera och teater.
 

Oprah’s Book Club, Oprah Winfrey

Ex: Kärlek i kolerans tid. Tyvärr reklamsnutt innan Oprahs snack med en tittargrupp.
 

Babel

Litteraturmagasin på SVT2. Längst ner på sidan finns årets litteraturtips under rubriken Daniel tipsar.  Babel arkiv innehåller länkar till tidigare programs innehåll. Finns från 2005 och framåt.
 
Text: Gun-Marie Legrell, Christina Hedlund och Seija Jalkanen. Informations- och lånecentralen.
Foto: Anna Greggas Bäckström

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Gun-Mari Isaksson Legrell den 8 juli 2008