Röda spår

Viskande röster och kusliga drömmar. Samuel snubblar över ett riktigt sommarlovsmysterium.

Samuel känner sig ensam. Sommarlovet har precis börjat men bästa kompisarna har åkt iväg på seglarsemester.

Då hittar han en annons i mataffären. Det stora gamla huset Lunabo hyrs ut över sommaren. Utan att riktigt veta varför tar Samuel med sig annonsen hem, och det blir bestämt att han och pappa ska bo i huset under två veckor.

En viskande röst

För hundra år sedan bodde en konstnär och hans dotter på Lunabo, men nu är det tomt sedan länge. Samuels pappa tycker att huset är fantastiskt, trots att det är gammalt och slitet. Samuel däremot håller inte riktigt med.

Huset är kusligt och han misstänker att något hemskt har hänt där. Han ser saker han inte kan förklara, drömmer mardrömmar och hör en flicka som viskar till honom. Är det konstnärens dotter? Hon som försvann utan ett spår?

Samuel måste ta reda på vad som hände på Lunabo, den där kvällen för hundra år sedan.

Lagom kuslig läsning

Röda spår är en spännande och precis lagom kuslig berättelse för alla som gillar mysterier och spökhistorier. Det jag gillar med Katarina Genars böcker är att de är välskrivna, lite magiska och finstämda. De passar lika bra till högläsning som att läsa själv.

Fler tips

 1. Spökflickan

  Av: Genar, Katarina Tipsat av: Annika Edlund

  Spännande om Anna som känner sig ensam i det nya huset på landet. Som plötsligt börjar drömma om en annan flicka. En flicka som ber om hjälp.

 2. Den magiska kappan

  Av: Genar, Katarina Tipsat av: Annika Edlund

  Livia får en alldeles underbar, röd kappa på sin 11-årsdag. Den är begagnad men bara lite, lite sliten och så vacker ändå. Läs en bok med magi, mystik, vardag och familjehemligheter.

 3. Pensionat Vidablicks gåta

  Av: Genar, Katarina Tipsat av: Annika Edlund

  Saga har flyttat med sin familj till ett vackert hus vid havet. Mamma och pappa föll för utsikten och känslan av "smakfullt och havsnära". Saga tycker att det är fult och längtar tillbaka till radhusområdet och till bästa kompisen Vera.