Röd som blod

Mot sin vilja dras 17-åriga Lumikki in i en värld där ett människoliv väger lätt när det kommer till pengar och makt. En riktig nagelbitarthriller som är spännande från första sidan till sista.

En ung kvinna blir brutalt mördad, skjuten i ryggen. Snön färgas röd av hennes blod, liksom pengarna i hennes väska.

Tre personer, berusade och höga, tar sig fnissande in i en låst skola om natten. Morgonen efter hittar en av skolans elever mängder av femhudraeurosedlar i mörkrummet. En stank av blod fyller rummet.

Indragen mot sin vilja

Eleven, Lumikki Andersson, väljer att inte säga något om sitt fynd. Det är en överlevnadsstrategi för henne att inte lägga sig i mer än nödvändigt, det bästa sättet att undvika problem.

Men den här gången klarar hon sig inte undan. Hon dras in i en härva av lögner och hot, där stora pengar och människors liv står på spel.

Röd som blod är första boken om 17-åriga Lumikki. En välskriven thriller som är intensivt spännande från början till slut. Det är en brutal historia om makt och pengar. Lumikki är en motvillig hjältinna, en intelligent tjej som går sin egen väg i de flesta lägen. Henne vill jag läsa mer om. Bok nummer två heter Vit som snö, och trean Svart som ebenholts.

Tid att dö

Av: Cassidy, Anne Tipsat av: Annika Edlund

Rose och Joshua drivs av tanken att hitta sina föräldrar som försvann för några år sedan. Samtidigt händer förfärliga saker, två ungdomar mördas med kort mellanrum. Båda verkar ha någon koppling till Rose.