Psykeveckan 2012

I Västerbotten ordnas varje år Psykeveckan av en rad olika arrangörer. Till Umeå stadsbibliotek kom det här året författaren Anna Lytsy och här på Minabibliotek har vi samlat relaterade artiklar och boktips.

Vänner på promenad
Varje år ordnas temaveckan Psykeveckan i Västerbotten. Målet är att öka medvetenheten och kunskapen kring psykisk ohälsa och visa på möjligheter i livet.

Flera organisationer arrangerar tillsammans Psykeveckan, där psykisk ohälsa, psykiska sjukdomar och psykiska funktionshinder ligger i fokus. Arrangörerna vill förmedla kunskap och hopp, och motverka fördomar genom att ge så många som möjligt kunskap om den mångfald av erfarenheter om detta, som finns bland människor.

Författarbesök

En del av programmet tog plats på Umeå stadsbibliotek i form av ett författarbesök av Anna Lytsy, som 2009 kom ut med romanen Fru Freud och jag. Boken handlar om en kvinna som ser tillbaka på flera år av psykoanalys hos en och samma analytiker. Både berättaren och analytikern börjar efter ett tag ifrågasätta sina egna förutfattade meningar om sexualitet och begär.

Läs mer och dela med dig

Läs mer om Psykeveckan och ta del av hela programmet på Socialprykiatriskt kunskapscentrum i Västerbottens webbplats.
Läs en intervju med Anna Lytsy i Dagens nyheter.
(Länkarna öppnas i nytt fönster)

Har du några boktips du vill dela med dig av i ämnet, så hör av dig till oss på redaktionen, så lägger vi till en länk i artikeln.

Text: Anna Östman, Minabibliotek.se
Foto: Photos.com

 

 1. Fru Freud och jag

  Undertitel: en historia om begär : roman
  Av: Lytsy, Anna
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2009
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok

 

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Anna Östman den 5 november 2012