Perfect for parties

Partyplatta för sväng på höskullen.

Det tyska skivbolaget Bear family har gjort det till sitt kännemärke att gräva guld i historien. Samlingsskivan Perfect for parties innehåller 33 soliga country- och rockabillylåtar från det tidiga 50-talet.

Country, bluegrass, soul och annan amerikansk musik från tidigare halvan av 1900-talet får nytt liv genom Bear familys försorg. Den som börjar botanisera i deras stora skivkatalog hittar dessutom en hel del gammal pop, jazz och schlager. Det råder ingen tvekan om att det Bear Family gör är en riktig kulturgärning.

Vi som lever i fildelningens tidevarv tar för givet att det mesta i musikväg går att få tag på via nätet. Utan de passionerade skivsamlare och musikälskare som digitaliserar gamla stenkakor och vinylsinglar försvinner dock snabbt många äldre artister in i glömskan. Artisterna på Perfect for parties är okända för mig, men det är omöjligt att inte bli på bra humör av svängiga låtar som Hank Locklins "Foreign car". Den som inte kan dansa bugg kanske kan sätta en högtalare i köksfönstret och pigga upp ogräsrensningen med hjälp av Bear Family?

 

Sonja Viklund har ett förflutet i Umeåregionen och arbetar nu som chef på Mora bibliotek. Hon är fortfarande en ivrig tipsare på Minabibliotek och du kan läsa mer om henne i den här intervjun.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Sonja Viklund den 17 juli 2009