Pensionat Vidablicks gåta

Saga har flyttat med sin familj till ett vackert hus vid havet. Mamma och pappa föll för utsikten och känslan av "smakfullt och havsnära". Saga tycker att det är fult och längtar tillbaka till radhusområdet och till bästa kompisen Vera.

Sagas storasyster Bea vantrivs ännu mer och sticker hemifrån för att söka jobb i Danmark. Mamma och pappa blir oroliga och anmäler henne försvunnen hos polisen. Saga får ensamma, tråkiga, sommarlovslediga dagar och längtar efter storasyster Bea och kompisen Vera.

Ett öde hus i skogen

En kattunge med sorgsna ögon leder henne in i skogen, in i en trädgård och till det gamla nedlagda pensionatet Vidablick. Det verkar vara tomt och öde. Saga går in, ger katten vatten och stannar en stund i det tomma, kusliga huset. Men mystiska ljud skrämmer henne.

Tanken på katten gör att hon ändå går tillbaka till huset nästa dag och då blir hon rejält skrämd, av en liten tant, tant Amanda. Pensionatets och tant Amandas sorgliga historia rullas upp och Saga får höra om något som hände för länge sedan.

Med sin andra bok (den första heter En hemlig vän) fastnar författaren Katarina Genar i mitt bokhjärta som en mysrysförfattare med en fin, suggestiv och lite spöklik stämning. Hon har ett vackert språk och boken påminner om Maria Gripes böcker. Jag har bara en önskan, att Pensionat Vidablicks gåta var lite längre.

 

 

För alltid

Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Annika Edlund

Detta är en bok i Maria Gripe-anda, en bok om mystiska sammanträffanden och magiska händelser. Inte i en fantasyvärld utan allt utspelar sig i vår vanliga vardagsvärld.

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 2 maj 2012