Patience

Ett ouppklarat brott, tidsresor och relationer står i centrum i Daniel Clowes spännande science fiction-serie.

Av: Clowes, Daniel
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2016
Låna

Jack och hans tjej Patience väntar barn. Tillvaron är ganska rörig och osäker, men deras kärlek är stark. När Jack en kväll hittar Patience livlös i lägenheten rasar hans värld samman. Han viger sitt liv åt att ändra på historien. 

Gedigen berättelse

Daniel Clowes ägnade fem år åt att skriva och teckna sitt seriealbum Patience. Det är en ambitiös science fiction-serie som utspelar sig i olika tider, skildrar tidsresor och lyckas skapa en trovärdig logik i en invecklad handling. 

Precis som i flera tidigare serier har Daniel Clowes hämtat inspiration till sitt bilduttryck från 1950- och 1960-talets serier, vilket skapar en trygghet och en vardaglighet. Färgerna gör sig också väl i visualiseringen av framtiden och de psykedeliska effekterna av tidsresorna som Jack upplever. 

Trots sci-fi-inslagen är det en jordnära berättelse om kärlek, uppväxt och utsatthet. Dessutom är berättelsen ett spännande pussel som kräver sin eftertanke. En del av stilgreppen som Daniel Clowes använder, till exempel när han kapar av textrutor, förstärker känslan av att som läsare befinna sig i samma vilsna tillvaro som Jack när han färdats genom tid och rum och försöker förstå vad som sker. 

Våra texter

 1. The sculptor

  Tips Av: McCloud, Scott Tipsat av: Anna Sahlén

  David Smith är en skulptör som kämpar i motvind. En dag får han ett erbjudande på liv och död.

 2. Serier som blivit film

  Artikel Skrivet av: Anna Sahlén

  Superhjältar som tagit steget från seriernas värld till filmduken finns det gott om. Här är några andra seriealbum som gett upphov till filmer.

 3. Böcker om att resa i tiden

  Artikel Skrivet av: Anna Östman

  Medan du väntar på att någon ska uppfinna en fungerande tidsmaskin, eller på att hitta en portal som för dig tillbaka till medeltiden, kan du låna och läsa någon av romanerna i den här listan.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 10 november 2021