Pappa och jag

Lagom dramatiska vardagsäventyr med fyraåriga Maja och hennes pappa. Finstämt och färgglatt av Ulf Nilsson och Lisen Adbåge, i åtta korta kapitel.

Maja är 4 år och bor med mamma och pappa i en lägenhet i ett stort hus. Idag ska hon göra något hon aldrig gjort tidigare. Hon och pappa ska gå ner i källaren och hämta julsakerna.

Både spännande och läskigt

Först fyra trappor ner och sedan ut på gården. En trappa till och de är nere i källaren. Där luktar läskigt unket och en lång, skräpig gång är full med kartonger och cyklar. Till slut är de framme vid rätt förråd, en stor nätbur full med grejer.

Vid det här laget är Maja rätt så rädd och hennes gosedjur Klas Andersson darrar och skakar i hela kroppen. Men där står ju hennes snowracer. Så kul att sitta på den.

Plötsligt slocknar ljuset. Pappa måste treva sig fram i beckmörket tills han hittar lysknappen och de kan skynda sig upp igen med jullådan.

Nästa äventyr blir julgransköpet. Det finns stora, dyra granar och små, lite billigare. Maja lyckas pruta, vad nu det är, och sedan blir det faktiskt äntligen julafton.

Vardagsäventyr

Pappa och jag är en finstämd, lite humoristisk bok av Ulf Nilsson, med flera små vardagsäventyr. Det är lagom spännande dramatik om ormpinnar, biblioteksbesök, järnaffärer och gråsuggor. Kanske den första kapitelboken för barn från 4-5 år. Åtta korta kapitel, läckert och färgglatt illustrerade av Lisen Adbåge.

Se upp för krokodilen!

Av: Moroni, Lisa Tipsat av: Åsa Zetterström

Tora och pappa ska ut i skogen och tälta. Ute i vildmarken ser Tora alla möjliga farliga djur, men tråkpappa ser ingenting. Inte förrän han också glömmer vardagen och släpper fram fantasin och leken.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 6 februari 2015