Papillon: Räddningens öar

Gillar du Robinson Crusoe kommer du älska den här boken, där Henri ʺPapillonʺ Charrière berättar sin egen livshistoria. Målande beskrivningar och konstant spänning gör det omöjligt att lägga ifrån sig den här välskrivna och underhållande boken.

Henri "Papillon"  Cherrière blir oskyldigt dömd för ett mord han inte begått. Han deporteras till Franska Guyana där han måste tillbringa resten av sitt liv i fängelser och olika fångläger. Han är dock fast besluten att rymma för att någon gång hämnas på dem som vittnade falskt mot honom i rätten och på det korrupta franska rättssystemet.

Papillons förmåga att aldrig ge upp, och att alltid försöka hitta på nya sätt att vinna sin frihet är något jag imponeras av. Jag tycker att alla borde läsa Papillon för vi har alla något att lära från honom.

Enligt mig är det här den bästa bok som någonsin skrivits. Ingen annan jag har läst kan ens komma i närheten. De målande beskrivningarna och den konstanta spänningen gör att man aldrig vill lägga boken ifrån sig. Läs den! Annars missar du världens mest välskrivna och underhållande bok.

Fler lästips

  1. Ungdomsklassiker

    Skrivet av: Åsa Zetterström

    En bok skriven för mer än 100 år sedan? Som folk fortfarande läser? Det låter ju otroligt.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Ville den 16 november 2018