På glid

Istället för att åka på Littfest 2019 reste Moa Romanova till USA. Vad som där utspelade sig berättas i denna välritade, underhållande serie om en dekadent turnétillvaro som rör upp ett trauma.

Av: Romanova, Moa
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2022
Låna

Moa Romanovas andra seriealbum På glid är en självbiografisk berättelse om när hon reser till USA med sina kompisar i bandet Shitkid. Först hänger de i L.A. innan de åker till festivalen SXSW i Houston. Det är en underhållande blandning av gamla musikrävar, nykläckta kycklingar, galenskap i vardagen, sex, droger och slagsmål.

Kitsch och melankoli

Jag tycker alltid att Moa Romanova är väldigt rolig och här är jargongen krass, genial och familjär. Men det finns ett mörker under ytan. Minnesbilder från ett trauma i Moas ungdom börjar dyka upp när det som hände då börjar närma sig det som händer nu, under det dekadenta turnéliv som pågår. 

Berättelsen spricker upp, också i bildspråket som berättartekniskt har filmiska kvaliteter. På glid är  snyggt tecknad. Moa Romanova har sagt att hon lagt ner mycket tid på uttrycket och har jobbat igenom det flera gånger, så pass länge att utgivningen blev försenad. Estetiken i stilen är samtida, kontrollerat kitschig och med en poetisk melankoli. Otroligt bra album!

Våra texter

  1. Alltid fucka upp

    Tips Av: Romanova, Moa Tipsat av: Anna Sahlén

    En oemotståndlig tjuvkik in i en ung kvinnas tillvaro som rymmer mörker, humor och vänskap.

  2. En häxa utan filter

    Artikel Skrivet av: Anna Sahlén

    Simon Hanselmanns serier om Megg, Mogg och Uggla är en gränslös serie-sitcom som både är frånstötande och befriande.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 25 maj 2022